A divat változik, de a stílus örök – így készül egy luxusfürdőszoba

Piramisepitohaz.hu /2020
.
05
.
14
.

Előfordult már veled, hogy megtetszett a kirakatban egy divatos ruha, de amikor bementél az üzletbe és hozzáértél, akkor csalódottan nyugtáztad, hogy silány minőségű az anyaga?

Néztél már magadra a próbafülképen értetlenül, amikor azt láttad, hogy neked nem áll jól az egyberészes ruha, ami a magazinok szerint mindenkin jól mutat?

„Kár érte.” – mondod ilyenkor.

Pont, mint azok a fürdőszoba-felújítók, akiknek el kell fogadniuk, hogy a lakberendezési magazinok hasábjain megjelenő burkolat, csaptelep nem passzol az otthonukba vagy pár év után csereéretté válnak.

A fürdő, ahova 15 év múlva is jó érzés belépni

Ha rá kellene böknünk a lakásnak arra a pontjára, amit az emberek 99%-a nem szívesen újít fel, akkor a fürdőszobára mutatnánk – különösen akkor, ha csak egy van belőle.

Éppen ezért tapasztaljuk meglepődve, hogy sokan a lehető legkisebb energiabefektetéssel igyekeznek megúszni a tervezést és minimális utánajárással választanak alapanyagot. Ők azok, akik néhány év múlva egy reggel elégedetlenül néznek végig a fürdőn és állapítják meg egy nagy sóhaj kíséretében, hogy a kopott burkolatot vagy az örökké vízköves, helyenként tönkrement zuhanykabint muszáj kibontani.

Évtizedekig elégedett fürdőszobatulajdonosnak lenni pedig nem művészet, csak olyan anyagok mellett kell letenni a voksunkat, amelyek az aktuális trendek helyett a jó minőségű ízlést követik.

„A lakberendezés örök favoritjai az egyszerű, természetes elemek, azaz a fa-, a beton, és a kőhatás már a burkolatfelhozatalban is visszaköszönnek, de a fürdőszobák megálmodójaként nemcsak a sikk miatt javaslom őket, hanem azért is, mert hosszú évekig bírják a strapát” – Éva, az álomfürdőszobák megalkotója.

Nemrég volt egy ügyfelünk, aki azt kérte, hogy olyan fürdőszobát tervezzünk neki, ami „bearanyozza” otthona elvont szigetét, tehát a funkcionalitást időtálló luxusba csomagolja.

A kívánság nemcsak első hallásra tűnt kihívásnak, de a bátornak nincs lehetetlen, így Éva azzal a szándékkal ült tervezőasztalhoz, hogy olyan látványtervekkel áll fel, amelyeket látva a megrendelő azt mondja, ez jobb, mint amire gondoltam.

„Először a színekkel kezdtem játszani: az arany mellett a fehér és a márvány a toplistán volt, ami mellé némi szürke és fekete beütést képzeltem el.”

„Szerencsém, hogy a csaptelep-felhozatal már nem korlátozódik a fémes változatokra és válogathattam a polírozott arany, a rosegold, a fekete, a bronz szálcsiszolt és a matt felületek közül is – most az aranyra esett a választásom.”

„A legnagyobb falatot talán a burkolat jelentette, mert feltett szándékom volt, hogy több színt, formát és méretet kombináljak, mindezt úgy, hogy az itt-ott kiegészítőkben megjelenő arany is visszaköszönjön.”

„A többkörös finomítás, módosítás ellenére imádtam a projektet, mert a befektetett idő meghozta azt a lenyűgöző eredményt, amibe a megrendelő első látásra beleszeretett és amit büszkén mutatok referenciaként.”

Te milyen fürdőszobáról álmodsz?

Klasszikusról, optikailag felnagyítottról, hétköznapi miniwellnessközpontról vagy olyanról, ahol minden kézre esik?

Mondd el, mit szeretnél és kitalálom a hogyant:

Tervező:

Cservenka

Éva

projekt-irodavezető, lakberendező / burkolat-szaniter üzletág

Talán ez is érdekelhet

A penész megelőzése helyes ablakbeépítéssel

Itt a fordulat: megkezdődtek a lakásépítések Magyarországon

Marketing Diamond Awards: Két kampányunk is díjazott lett

Kádas fürdőszoba 3,75 négyzetméteren?

Variációk egy témára: 3,75 négyzetméteres elegáns fürdőszoba

Újház Építőipari Trendmonitor – mostantól havonta

Megnézem

Ragasztásechnikai katalógus

Katalógusunk bemutatja a piacon elérhető ragasztástecnikai termékeket.