x
Véradással is segítünk

Remzső Mónikával a Magyar Vöröskereszt Pest megye 7. sz. területi Szervezet munkatársát, véradásszervezőjét kérdeztük a közösen szervezett véradó napunkon.

Véradással is segítünk

- 6-7 éve kezdtük el a közös szervezésű véradás szervezését, így a kollégák, az ügyfelek és a környéken lakók is megszokhatták, hogy a tavaszi időszakban egy véradó napot hirdetünk az újHÁZ Centrum Piramis Építőháznál.

- Igen, ennek köszönhetően ma délelőtt, 2 óra leforgása alatt sokan adtak vért, a tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy jó eredménnyel zártunk.

- Sokszor találkozunk felhívásokkal, melyben sürgősen vérre van szükség, különösen, ha ritka vércsoportról van szó.

- Ennek az oka, hogy igen kevesen adnak vért, ezért gyorsan kiürülnek a készletek. A folyamatos vérellátáshoz legalább a lakosság 5%-ának rendszeres véradónak kellene lennie, jelenleg ez az arány kb. 2%. A mai „piramisos” véradás különösen fontos volt számunkra, hogy a közelgő Húsvétra felkészüljünk. Szervezési szempontból mindig kiemelten kezeljük a hosszú ünnepeket. Ma minden egyes véradójuk nagyon sokat tett azért, hogy a zavartalan vérellátást Húsvét alatt is biztosítani tudjuk.”

A véradásra érkezőket Dr. Fülöp Orsolya doktornő vizsgálta meg.

- Doktornő, hova vezet az itt levett vér útja?
- Azonnal az Országos Vérállátó Központ budapesti laborjába szállítjuk vért, ezután olyan vizsgálatokon megy át, ahol több vírust és baktériumot is kiszűrünk. Teljes vért sosem adunk tovább, hiszen minden beteg gyógyulásához másra van szüksége a vérből. Ezért alkotóelemeire bontjuk és jellemzően háromféle vérkészítményt állítunk elő belőle. Külön választjuk a vörösvérsejtet, a vérlemezkét és a plazmát, így tulajdonképpen egy véradó 3 ember életét menti meg azáltal, hogy a véréből 3 különböző készítményt állítunk elő. Ezért aki egyszer vért ad, az tulajdonképp 3 ember életét menti meg.

Véradással is segítünk

Nagyon büszkék vagyunk kollégáinkra, akik nagy számban, rendszeres véradóként ezen a napon is segítettek. Köszönjük azoknak a kivételes embereknek is - üzleti partnereinknek és vásárlóinknak - , akik csatlakoztak, így nagyon sokat tettek embertársaink gyógyulásáért.


Szeretnél még több felújítási tippet?

Szeretnél még több felújítási tippet?

Iratkozz fel és kiokosítunk építkezésből és felújításból!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.

Ne maradj le az aktuális akciókról!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.BURKOLAT KATALÓGUS
MR.FLOOR KATALÓGUS
LAMINÁLT KATALÓGUS
ROYO FÜRDŐSZOBABÚTOROK