x
„Jót tenni jó” a 117 éves gimnáziumban


A tanévnyitón értesült arról 550 diák, hogy a nyári szünidejük alatt milyen lázas munka és példamutató összefogás valósult meg a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban.

Nógrád megye legnagyobb és legrégebbi intézménye 1900-ban alakult. A több mint 100 éves, patinás régi épületben komoly állagromlást okoztak a megrepedezett eternit csövek, amelyek a vizes helyiségekben évek óta problémát okoztak.

Társadalmi szerepvállalás - Piramis Építőház Kft.

"Az előkészületeket kora tavasszal kezdtük.” - nyilatkozott Dr. Fényes-Bók Szilvia a gimnázium igazgatónője.

„Nyilvánvaló volt, hogy az épület régi szárnyában található mosdókat fel kell újítanunk, amit már 10 éve tervbe vett az iskola vezetése. A 2016-17-es tanévben jelentősen sikerült növelnünk az iskolai alapítványunk bevételeit egyrészt a jótékonysági bálunknak, illetve egy amerikai volt balassis diák, Vastagh Miklós hagyatékának köszönhetően. Alapítványunk lehetőségei azonban korlátozottak voltak, ezért a csodával határos, hogy néhány hónapon belül minden szükséges segítséget megkaptunk és a tanévkezdésre a munkálatok is befejeződtek.

Kérésünk nyitott fülekre talált mind a nagy gyártók és építőanyag-forgalmazók, mind pedig a város kiemelt vállalkozásainak, a városatyák, „öregdiákok” és a Tankerület körében.
A Zalakerámia Romhányban üzembe helyezett új gyártósoráról még meleg burkolólapokat kaptunk, a Piramis Építőház Kft. közreműködésén keresztül az Lb-Knauf biztosította számunkra a korszerű fugázó anyagokat.

A szakszerű burkolási munkákat is felajánlással tudtuk megvalósítani, melyben nagy segítségünkre voltak a balassagyarmati Fegyház és Börtön munkatársai, elítéltjei. Így összesen 8 mosdóhelyiséget tudtunk teljesen felszerelni és megújítani."

Mindezek után nem csoda, hogy a tanévnyitó legfőbb üzenete is az volt a diákság számára, hogy folytassák a jó példát, lehetőségeikhez mérten tegyenek ők is szülőföldjükért és iskolájukért.„Keress olyan embereket,
akik nem gátolnak, hanem erősítenek:
akik jó gondolatokra serkentenek,
és szelet adnak szárnyaid alá.”

(Bob Gass)


Szeretnél még több felújítási tippet?

Szeretnél még több felújítási tippet?

Iratkozz fel és kiokosítunk építkezésből és felújításból!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.

Ne maradj le az aktuális akciókról!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.BURKOLAT KATALÓGUS
MR.FLOOR KATALÓGUS
LAMINÁLT KATALÓGUS
ROYO FÜRDŐSZOBABÚTOROK