x
200 éves orgonafelújítás

2018. szeptember 15-én a Felsőgödi Római Katolikus Jézus Szíve Templomba ünnepélyes hangverseny keretében tért vissza a 200 éves orgona játszóasztala.

200 éves orgonafelújítás Fotó: Bozóky Gyula Alapítvány

Az orgona leszerelésére még tavasszal sor került, melyet a kórus mellvédjén keresztül eresztettek a földszintre. A gödi templom története a felsőgödi hívő lakosság összefogásával és áldozatos munkájával indult: „A nyár elején, egy előre megállapodott kürtszóra, kicsik és nagyok, korra, nemre és vallásra tekintet nélkül kézről-kézre adogatták a téglákat a vasútállomás és az épülő templom között. Minimális költségekből, a semmiből kiindulva, kellett felépíteni a templomot. Bozóky Gyula minden követ megmozgatva, szerezte be a szükséges pénzeket, szervezte a munkásokat. Nem is lehet felsorolni azt a sok adakozót, önkéntest, iparost, akiknek áldozatos munkája révén ez a templom végül megépült.” idézet a templom történetéből.

200 éves orgonafelújítás Fotó: Bozóky Gyula Alapítvány

90 évvel később a Bozóky Gyula Alapítvány gondoskodott arról, hogy a nagylelkű adományokból - köztük Juhász Attila és a Piramis Építőház Kft. támogatásával - valósulhasson meg az orgona felújításának első üteme.

„Úgy gondolom, hogy akár a jelenlévők, de a távolmaradók is érdeklődéssel hallgathatják meg az orgona bemutató átadás-átvételi zeneszámait. Minden lehetőséget megragadok, hogy megköszönjem a közel 120 adományozónak, hogy az első ütem megvalósítását támogatta.” - írta Veres Mihály a Bozóky Gyula Alapítvány kuratóriumának elnöke

200 éves orgonafelújítás Fotó: Bea István

Az orgona teljes felújítása a II. ütemmel zárul, amely a templom felszentelésének 95. évfordulójára 2019. szeptember 14.-ére készül el.Szeretnél még több felújítási tippet?

Szeretnél még több felújítási tippet?

Iratkozz fel és kiokosítunk építkezésből és felújításból!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.

Ne maradj le az aktuális akciókról!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.BURKOLAT KATALÓGUS
MR.FLOOR KATALÓGUS
LAMINÁLT KATALÓGUS
ROYO FÜRDŐSZOBABÚTOROK