x
10 tipp a tökéletes fürdőszobához
10 tipp a tökéletes fürdőszobához

1. Rendezz teret okosan!


A fürdő építésénél alapszabály, hogy mindent méretezni kell, nehogy később bosszúságot okozzon egy túl magas pult, vagy az ajtóra nyíló zuhanykabin. Egy igazán jó fürdőszoba szalonban a fürdőd méretei alapján megtervezik azt a csempétől a csaptelepig mindent, még a virágok helyét is!


2. Találd meg a Stílusodat!


Azt a fürdőszobát fogod igazán magadénak érezni, mely tükrözi egyéniségedet legyen az modern, klasszikus, retro, elegáns, nagyon fontos megtalálnod azt a burkolatot és kiegészítőket ami valóban tetszik neked. Manapság már annyi burkolat és kiegészítő közül tudsz választani, hogy a legjobb, ha idejében elkezded nézegetni, válogatni a neked tetsző dolgokat. Készíts fotókat, gyűjts katalógusokat, beszélgess szakemberekkel és meglátod szép lassan kirajzolódik mit is szeretnél pontosan.


3. Teremts Összhangot!


Ha van már kiválasztott stílus érdemes jól végig gondolni azt, hogy mi az, ami még jobban kihangsúlyozza fürdőszobád stílusát. Ügyelj arra, hogy ha egy stílus mellett döntöttél, akkor minden egyéb kiegészítő is passzoljon. Legjobb, ha „lelki szemeiddel” magad elé képzeled a legapróbb részletekig, hogy mit szeretnél viszontlátni fürdőszobádban.


4. Pakolj praktikusan!


A fürdőben lehet tárolni tisztítószereket, tisztálkodó szereket, törölközőt és millió egyéb dolgot. Egyszerűnek tűnik, de sokszor kimarad a gondolkodásból, hogy hova kerül a felmosó, hol lesz a helye a mosószernek. Gondold végig, mit fogsz a helyiségben tárolni, és mennyire szeretnéd ezeket „elrejteni”, ehhez ki kell találnod, mekkora a helyigény, mi milyen magas, széles.


5. Találj megbízható kivitelezőt!


Olyan szakemberrel dolgozz, akinek jó a szakmai hírneve. Hidd el, ezen spórolni nem érdemes. Ha nem ismersz ilyen szakembert, akkor kérdezősködj! Kezdd a fürdőszoba szalonban, ott az értékesítő kollégák már több fürdőszoba építését segítették, biztos tudnak számodra megfelelő szakembert ajánlani!


6. Kalkulálj időben!


Ahhoz, hogy ne csússz ki a keretből, melyet a fürdőszoba felújításra/építésre szánsz, érdemes már az elején kiszámolni, hogy mennyibe kerülnek az alaptételek, és számolnod kell a többi dologgal is pl. ragasztó, fuga, aljzatkiegyenlítő, egyéb a fürdőben fontos dolgokkal a „láthatatlan” de fontos anyagoktól kezdve a törölköző fogason át a tükör megvilágításig, mindennel. Az a jó fürdőszoba szalon, ahol az alap termékeket, szükséges anyagokat és az általad választott kiegészítőket kiszámolva, összeraknak neked egy várható költségvetést! Ezzel már tudsz variálni, hogy minden beleférjen!


7. Ügyelj a részletekre!


Sok bosszúságot tud okozni, ha nem gondol az ember a részletekre, például, hogy milyen széles vagy színű legyen a fuga, vagy, hogy kell –e élvédőt használni vagy sem? Érdemes a kiviteleződdel minden egyes falat végig venni. Tedd fel az alábbi kérdéseket és gondolkodjatok közösen! Mi kerüljön erre a falra? Milyen lehetséges megoldások vannak? Mit szeretnék pontosan?!


8. Ne feledd, ez egy vizes helyiség!


Itt folyamatos párával, vizesedéssel kell számolnod. Ehhez már a legelején beépített anyagokra is ügyelned kell a padlótól a plafonig a fugán keresztül a lámpákig mindenre. Különböző anyagok léteznek, különböző tulajdonságokkal, érdemes szakemberrel konzultálni, és együtt kitalálni, mert nem biztos, hogy meglévő fürdő javítási, felújítási munkái ugyanazt kívánják meg, mint egy új fürdő építése.


9. Az anyagokat szállítani kell!


Ne felejtsd el, hogy minden kiválasztott anyagot, és kiegészítőt rendeltetési helyére kell szállítani. Egy fürdőszobánál sok a törékeny és nehéz termék. Érdemes olyan helyen vásárolni, ahol ez a szolgáltatás rendelkezésre áll, mert így kényelmesen és időben eljut hozzád minden.


10. Mindent egy helyen!


Sokszor nem gondolunk bele, hogy a rengeteg utánajárás, a több helyről beszerzett anyagok mennyi időt, pénzt jelentenek. Ezért érdemes olyan helyen vásárolni, ahol komplex szolgáltatás keretében megtalálható minden termék, és szolgáltatás, ahhoz, hogy álomfürdőszobád megvalósuljon!


Szeretnél még több felújítási tippet?

Szeretnél még több felújítási tippet?

Iratkozz fel és kiokosítunk építkezésből és felújításból!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.

Ne maradj le az aktuális akciókról!

Tájékoztatunk, hogy az adatkezelés a Te személyes hozzájárulásodon alapul. Köteles vagy a személyes adatokat megadni, ha hírlevelet szeretnél kapni tőlünk. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudunk hírlevelet küldeni Neked.BURKOLAT KATALÓGUS
MR.FLOOR KATALÓGUS
LAMINÁLT KATALÓGUS
ROYO FÜRDŐSZOBABÚTOROK